yg sudi bersama cm....

Isnin, Mei 28

Bercuti di Bukit Merah Lake Town Resort


Cuti sekolah semester kedua datang lagi,tapi kali ini kami tak ke mana-mana sebab ada kenduri di kampung.Sekadar mengingati percutian dengan anak-anak dan en hubby pada cuti yang lepas dan sebagai rujukan kalau ada kekawan nak bawa anak ke sana.Pada CM Bukit Merah Lake Town ni tak kurang menariknya,tempatnya cantik ,dekat dengan highway dan makanan di sana harga masih terkawal dan banyak pilihan di gerai-gerai luar taman,cafe di dalam taman tema pun harganya masih boleh buat kita tersenyumm...kami dapat pakej murah masa beli di MATTA FAIR... 3 hari 2 malam hotel cuma rm 200 jerr,,,,pas tu kami dapat jugak pakej ke Orang Utan Island dan wet world dengan harga yg murah,so kalau nk jimat tapi percutian still best dan selesa rajin-rajin pi sekondeng pakej di Matta fair ,kena gigih mencari walaupun orang sangat ramai......
 My girl berpossing depan Taman Tema,dalam tu ada gerai-gerai jualan kraftangan,souvenir,massage booth dan macam-macam lagi
    Hari kedua anak-anak layan tengok binatang,ada rusa ada rabbit,ada ular sawa.ada pertunjukkan haiwan dan macam-macam lagilah kt situ,,,nama tempat ni lupa lah tapi kt dalam taman tu lah,,,anak-anak i sangat enjoy..

  ni tempat mama pulak....sementara hubby melayan anak kt swimming pool di hotel pagi sebelum check out ,,i dah buat appointment nk sental-sental badan,,hmmm spa ni memang cantik viewnyerr,,,,tapi servisnya i bagi 3 bintang jer lahh,,,best lagi atas rumah kedai kt pekan rumah i ni,,,hihiihihi
 mama dan anak-anak yg disayangi,,hubby pemalu tak suka interpremmm...
 ok masa untuk beremdammm sampai lebamm....
 anak-anak ai selagi tak kecut,biru n lebam takkan naik ,,penat woo melayan budak mandiii

ni harga untuk panduan tuan-puan 
Bersedia untuk menaiki boat ke pulau orang utan....kat situ ada beberapa ekor orang utan dari mak,bapak,kakak ,abang adik,,,ada sekor tu status bapak kot nama dia mike,,,dia ada 2 bini loor...kira poligami lah tuuu,,ada klinik orang utan...dan berbagai information tentang dunia orang utan disini.

ok kami dah nak checkout,,3 hari 2 malam yg indahh...
pas tu abah nak bawak pi Changkat Jering makan Mee Udang...Mee Udang Zetty namanya best woooo...
Bulan Jun nanti kami akan datang Perak lagi kali ni nak melawat tempat-tempat bersejarah,,,,kena tahu sejarah jugak sebab kami anak cikgu sejarahhh...hihihi

SELAMAT BERCUTI KAWAN-KAWAN YARRRR.......


5 ulasan:

afeezz berkata...

assalamualaikum cm : best nyer.. gambar bersama orang utan takde ker? hehehe

al-lavendari berkata...

terima kasih kerana sudi follow blog saya. nampaknya banyak negara telah awak lawati. jauh perjalanan luas pandangan.

mama ju, berkata...

sALAM CM

sERONOKNYA. hARGA TU TERMASUK NAIK BOT EK?

zulaiha mohamad sarip berkata...

salam CM,


Saya nk tnya tntng hrga waterpark combo tu,adakah hrga nye untk seorg..sya bru nk jejk kaki di sna,jdi sya xbpe psti dgn hrga di sana...

CM berkata...

paparan saya sebagai panduan,,,boledh rujuk website bukit merah

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today