yg sudi bersama cm....

Ahad, Januari 19

Ho Chih Minh..tour city(hari kedua)

Hari kedua kami bercadang untuk berjalan2 sekeliling bandar HCM..saya memang tidak bercadang untuk ke Mekong River dan Tu Chi Tunnel..kami mahu percutian ini lebih bersifat free n easy..guide untuk tour city pun kami ambil di hotel sahaja..jika saya x silap harganya dalam rm50 seorang dr 8pagi hingga 5petang dengan pakej lunch .ooops tapi lunch kami membazir begitu saja sebab mereka bawa ke restoran non halal dibandar dengan alasan halal food mahal..kami cuma makan buah yang kami beli sendiri di gerai buah dibandar..dan pasangan dr saudi yang turut sama mengikuti kami pun pergi ke subway restoran. .tapi kami tak pasti subway tu halal atau tidak..
Antara tempat lawatan  lupa nama palace ni..tp ni bekas istana presiden yang kini dijadikan muzium..kami masuk disetiap ceruk istana ini..bagusnya ikut mat salleh ni service tourist guide nyer 5 star...sejarah n detail ttg palace ni diterang satu persatu..tp lotih jgn cakap arr..nk pusing tempat sebesarnya..pas tu kami dibawa ke buddhist temple
Temple ni bagi saya takde apapun..dah dok dlm initerary..follow jer lah..cuma dia bgtau majoriti penduduk vietnam adalah buddhist. .
Pos office yang masih digunakan dengan senibina zaman penjajahan Perancis di Vietnam


Bangunan2 yang mempunyai senibina yang menarik 

Hmm ada banyak lg gambar..tp update blog guna smart phone ni space terbatas nanti kita sambung lg yer..bandar hcm menarik walaupun sesak disini masih mengekalkan keindahan seni bina zaman kolonial yang boleh dijadikan tarikan untuk pelancongan dan nyatanya hcm kini sudah bangkit dari kemusnahan zaman perang
Kami dalam van yang membawa kami pusibg bandar..very international ada dr US..Philippines. .Saudi..Hong Kong dan banyak lagi dan kami cepat mesra...


1 ulasan:

Khai/Iwan berkata...

Sangat 1 world kak mas. Hehe. Baru td tgk Wardina dengan husband pergi sini di Astro. Cantik2 bangunan kolonial dia ya? :)

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today