yg sudi bersama cm....

Khamis, Disember 26

Bercuti di Ho Chih Minh 25-28Nov 2013

  
 Sempena besday cm yg ke 3?.suami bawa cm pi Ho Chih Minh. .tak pernah lg sampai.. akhirnya sampai juga..flight kami seawal 8.30 pg..sampai kira2 pukul 10.30..saya teruja tengok airport disini besar dan moden jauh dari jangkaan saya..
Ni teksi yg bawa ke kawasan Ben Than market kami mmg menginap disitu..ada satu lorong di hadapan pasar benh than ramai betul orang Malaysia ..dan disitu ada deretan kedai makanan halal yg memudahkan kita mencari makanan..oh yer tambang teksi dr airport ke benh than market sekitar rm20..sori suami bayar semua saya tak ambil tahu..VD pun saya tak perasan berapa harga..bila dengan suami serba serbi jd manja..perjalanan ke central ho chih minh dr airport mengambil masa 40 minit bila dicampur dengan jem
Ni  pula suasana dalam pasar benh tanh...yg cuma kira2 200meter jer dr hotel kami
Ni kawasan hadapan hotel kami byk restoran makanan halal disini..dekat sgt dengan pasar benh tanh   tak boleh update byk guna smart phone..laptop rosak ppulak.nanti story lg yer                 



4 ulasan:

shameel Iskandar berkata...

salam ukhwah dan salam kenal CM. Mesti bestkan ke HCMC. Terutamnya dapat shooping kt Ben Thanth market.

afeezz berkata...

rasanya cite pi perth ari tu pon belum abis. ni dah cmpi vietnam plak...

Khai/Iwan berkata...

Wah, Kak mas dah sampai HCM ye? Bestnyaa..

Tulah, saya pun kadang2 underestimate, rasa Malaysia mcm dah maju sangat, sekali pergi tempat lain macam Bangkok, terkejut tengok jauh dari bayangan kita. Hehe

CM berkata...

Salam ukhwah shahmel..tq baca blog cm..mmg menarik hcm tp cm x shopping manapun..

salam afeez
asyik perth jer cm pun bosan tukar tmpt lain pulak

My dear iwan
sbb tu kita kena byk berrjalan untuk kita didik peragai mudah underestimate kita ni..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today