yg sudi bersama cm....

Sabtu, Julai 20

3 hari 2 malam di Pulau Tioman Pahang

Percutian keluarga selama 3 hari 2 malam ke Pulau Tioman pahang dirancang  oleh teman sekerja Cikgu Haslina..kami pergi bersama 6 keluarga dengan jumlah kira-kira 17 orang termasuk anak-anak.Seawal pukul 4 pagi saya bertolak dari rumah melalui PLUS highway exit di Senawang masuk Ke Kuala Pilah untuk menghala ke Bandar Muazam Syah kerana kami bercadang mengambil feri dari Jeti Tanjung Gemok Rompin.Kami sampai kira-kira pukul 7 pagi di Kuala Rompin.Pukul 10 pagi feri bergerak ke Pulau,,kami tak sabar nak ke sana,,di sana kami tinggal di Nazari Palace di Kg Air Batang Pulau Tioman..pakej snorkling pun kami ambil dari Nazari Palace,,mudah,,dan saya recomend resort ini kerana mereka tidak berkira dan mesra tetamu..
Suasana resort yang kami tinggal selama di Tioman
Happy,,,hilang stress...
]ikan-ikan di Taman Laut
Tengok gambar dulu yarr,,CM banyak lagi nak cerita,,tapi masalah internet sekarang membataskan hasrat CM untuk update blog,,,,sayang u all semua

4 ulasan:

rezeki berkata...

salam cm

seronok pi snorkeling kat sana kan

kami lama tak ke tioman , padahal jeti mersing sejam je dari HC hehehe

yang malas tu bila berejam dari Mersing ke Tioman, tapi bila dah tiba tioman , hilang semua penat kan

mmg paling best kasi makan ikan kat Taman Laut tu

Tanpa Nama berkata...

blh bg contact no resort 2?

Yogi Marsahala berkata...

resort pulau Tioman kelihatan menarik, seperti resort kepulauan seribu di utara kota Jakarta, Indonesia. Komentar juga dong ke blog saya www.goocap.com

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today