yg sudi bersama cm....

Selasa, Februari 12

Percutian ke Pulau Langkawi Januari 2013

Alhamdulillah,,segala puji bagi Allah,,diberi kesempatan bercuti lagi tanggal 31 January -4hb Febuari 2013,,cm dan keluarga berkunjung sekali lagi ke Pulau Langkawi ...kali ni cm bawa sekali ibu bapa CM untuk sama bercuti...entah kenapa percutian kali ini terasa begitu,,bahagia,lapang tenang dan kami betul-betul puas menikmati keindahan bumi mahsuri ini,,,

Sekali lagi terima kasih pada Air Asia yang cm cayangi,,kerana berjaya membawa cm ke merata tempat dengan rege yang amat berbaloiii,,,siyokk takkk kalau dapat ke Langkawi berlima pergi dan balik dengan harga cuma RM 290,????,rasanya naik bas dan feri pun boleh jadi lebih mahal,,dan hanya 40minit kita dah sampai ke airport,,,alangkah siyokknyerr,,,untuk dapat semua ni anda mestilah menjadi perindu kapal terbang merah nii,,menunggu dia siang dan malam kalau promosinya mula dibuka.

meh kita layan gambar duluuu,,,percutian cm kali niii...... dengan ayahanda dan bonda tercinta...
ni abah dan mak cm,,kami sampai ke airport tepat jam 6.05 petang ,,,perjalanan lancar cuaca di pulau pun baik..panas kering kata pemandu teksi yang bawa kami ke hotel dah sebulan pulau tak hujan,,oh ya kami terus mengambil teksi dengan harga RM 18 membawa kami ke bilik yang di tempah di Pantai Tengah.hmm Desa Motel kami tinggal disitu,,family room nya sangat memuaskan hati,besar,ada ruang keluarga,bilik air yang besar serta balkoni mengadap garden yang kita rasakan seperti berada dirumah sendiri,,di samping dikelilingi dengan gerai-gerai makanan yang melayu,kedai runcit yang buat kita rasa sangat selesa,,dan harga biliknya amat berpatutan....dan suasana kampung di Pantai Tengah rupanya amat damai berbanding hiruk pikuk di Pantai Chenang.


Suasana di hadapan Desa Motel,,hmm recomended...        





gerai makan yang beraneka,,,cuma di hadapan jerr Desa Motel nii,,dan harganya murah,,hati berbunga2 bila makan sedapp rege berpatutan... 


Keesokkanya sebelum solat Jumaat kami pusing di Pantai Chenang yang hanya kira-kira 5 minit sahaja berkereta kami ke Under Water World Pantai Chenang,,tengok ikan,..kami habiskan masa sampai pukul 12 dan selepas itu  abah saya bersolat di Masjid Temoyong(betul ker ni),,yang hanya 5 minit juga berkereta dari Pantai Chenang di hadapan masjid ada gerai laksa yang mabeless...kat langkawi ni laksanya semua siyokk mungkin ikan segar jadi faktor utama nape saya bukan pengemar laksa,,jadi siyokk dengan laksa di sini,,

petangnya kami cuma berehat-rehat di Pantai Chenang,,berenang,,tengok sunset dan shopping...

Malamnya kami menjamu selera di Gerai Selera Lubuk Buaya di hadapan hotel kami dan harga nya amat berpatutan,,ikan siakap masak 3 rasa,sup tulang ,kailan ikan masin,telur dadar,ayam paprik nasi 5,,air buah-buahan RM 60 ok kan,,,,,,,?????ni berkat bawak ibu bapa berjalan agaknya...


ok nanti saya sambung cerita untuk hari kedua yarrr...
hari kedua kami pi island hopping ,,,bestttttttnyerrrrr.... tasikk dayang bunting dalam kenangan,,,


19 ulasan:

mamawana berkata...

Assalam,

Sememangnya Bahagia bila bercuti bersama orangtua ya.. Alhamdulillah

Aku Seorang Pengembara berkata...

Salam CM

Kos belon nyer memang berbaloi sungguh....

Azian Elias berkata...

next time kalau pegi langkawi sure nak masuk tengok ikan lahh. asyik miss je..

afeezz berkata...

assalamualaikum CM

huhu... Temoyong membawa satu kenangan manis dan tak manis pada sy masa melawat langkawi baru2 ni...

CM berkata...

Walaikumsalam mamawana....yer betul tu indah sungguh bercuti dgn orang tua.

CM berkata...

Salam..asp..berbaloi kan..ada bebrrapa lg next trip yg jaga berbaloii

CM berkata...

Yer kak .jgn lepaskn peluang..tp rasanya aquaria di klcc lg hebat

CM berkata...

Walaikumsalam afeez ..cer citer nape pulak ada pahit manis bagai kt temoyong tu

nadz berkata...

Assallamualaikum CM,

kalau naik AA hanya 290 sekeluarga mmg berpatutan..murah gila. kami yg kat Kedah ni..kalau pergi 5,6 orang tambang feri dah dekat 300 hengget...

Bui Junaidi berkata...

KAK BUI MMG ADA PLAN NK G LANGKAWI P TGGU DULU..SABAH FIRST..^_^

abang sulong berkata...

Salam Cikgu, lama tak tinggalkan jejak kat blog cikgu ni..

mama ju, berkata...

Bestnya CM!

CM berkata...

salam

selamat berkenalan Bui,,,Sabah pun menarik..

abg sulong,,,tak tinggal jejak disini,,kita sering bertegur sapa di FB

Mama Ju,,: yerr best mama

husna berkata...

assalamualaikum.. nk tnya, camner ye nk book desa motel tu?, ada link dia x? ingat nk pegi bercuti ngan parents next month.. thanks..

CM berkata...

salam husna ,,

tq sudi dtg ke blog cm,,,husna boleh book dr agoda.com

Nurul Akhmal berkata...

Assalamualaikum En. CM...

Maaf ganggu masa En. CM semua. Saya, Nurul Akhmal, pelajar PHD hanya nak minta untuk bantu saya kumpul maklumat / data yang saya perlukan dari En. CM. Mohon sangat-sangat bantu saya.

Saya perlukan data / maklumat ini untuk peringkat analisis data.

Survey ini untuk En. CM yang dah pernah melawat Cameron Highlands atau Langkawi atau kedua-duanya sekali.
Survey ini mengambil masa 5-10 minit untuk diselesaikan (bergantung)

Untuk pertama kali jawab survey ini, Pn.Suhaiza boleh jawab soalan-soalan seperti biasa, tetapi jika En. CM ingin jawab untuk kali kedua, ketiga dan seterusnya UNTUK TAMBAHKAN MAKLUMAT survey, boleh ikut step yang dah disediakan dalam survey ini (juga dikenali sebagai pengguna kedua "Second User")

Kalau ada yang tak faham, boleh terus mesej kat sini yer
Really need all your help..

Link survey KLIK URL SINI: https://www.surveymonkey.com/s/5Y8Z5FM

PM saya untuk sebarang permasalahan

Inshaallah, saya akan bagi hadiah misteri untuk peserta yang bertuah dan terima kasih atas penyertaan semua. Semoga Allah s.w.t membalas jasa En. CM
*Mohon sebarkan kepada kawan-kawan yang lain juga

*saya dapat info blog/fb dari carian Mr.Google :)

Terima Kasih

grafrushudu berkata...

Salam CM...

bleh sertakan no desa motel tu tk? time kasih...
sy try search n google byk sngt option motel tu..

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today