yg sudi bersama cm....

Khamis, Disember 13

Bercuti di Kundasang Sabah 2012


bersantai di sebuah tempat rehat di Kinabalu Park sambil dihiburkan dengan petikan gitar putera hati saya,,dan tiupan seruling dari puteri kesayangan saya


Ke sekian kalinya saya sampai lagi ke Sabah,,kali ni lebih lama,,5 hari 4 malam,,
Kali ini saya bercuti bersama kesayangan-kesayangan saya,,hubby,putera dan puteri tercinta..

my princesss berpossing di hadapan spa di resort yang kami tinggal

tak sah,,jika tak ke sini andai sampai ke kundasang,,cuma kali ni saya rasakan harga sayur dan buah melambung naik,,dan lebih mahal jika dibanding kan dengan pasar diKK

Hotel yg kami pilihhh,,,ooooh sungguh cantik view dari sini,,,bukak tingkap nampak gunung,,,puncak batu-batu di atas gunung,,,Subhanallahhh,,,

ruangan dambaan saya tiap kali bercuti,,tapi cuaca sejukk membuatkan hasrat saya terbantuttt,,,

kereta sewa yang digunakan sepanjang bercuti dengan harga yg amat berpatutan saya n suami dapat menyewa sebuah kereta baru yang masih cekap enjinnya untuk mendaki puncak Kundasang,,,Alhamdulillahhh

indahnya ciptaan tuhan,,,,merenung alam,,juga satu ibadah yang membawa hati berasa takjub dengan besarnya kuasa Allah,,,dan indahnya langit kundasang mengamit kami kembaliii menghirup kedinginan,,dan kesegaran angin gunung..
di ladang lembu mersilau,,,tak jauh dari pekan kundasang,,hmmmm terasa begitu manis kasih sayang..,



6 ulasan:

مسافر اسلام berkata...

Assalammualaikom wbt Cikgu...wah..bercuti ke Sabah ye..mesti banyak tempat yang cantik akan diterokai kan nanti...

Selamat bercuti....Wasalam

afeezz berkata...

assalamualaikum cikgu

jauhnye membeli sayur, kat sepang takde sayur ker? hehehe

Juhariah Johari berkata...

SALAM.
sYUKNYE..
kUNDASANG, teringin menjejak kaki ke sini. Tak bergambar dgn lembu ke?

CM berkata...

salam

Adik musafir: yerr sempena cuti sekolah ni

Afeez: ye lah feez,,sayur kt sepang gred D..so kn lah beli kt sabah

Mama Ju: CM doakan sampai,,ada gak amik gambar dengan anak lembu

Azizi Kamaludin berkata...

Assalamualaikum.. hotel apa yg CM menginap di Kundasang? Cadang2 nya nk bawa fmly pi sana awal bln 4 nie.. so plss recomend for me.. tq

CM berkata...


salam en azizi..

tq sudi singgah blog cm,,cm menginap di Mount Kinabalu Heritage n Spa atau dulu dikenali sbg Perkasa Hotel..hotel ni lokasinya tertinggi di kundasang dan dapat tengok view gunung dgn jelas

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today