yg sudi bersama cm....

Sabtu, Oktober 27

Bercuti di Phuket - Hari Kedua Menyusuri Pulau

Hari kedua di Phuket kami mula merancang untuk ke pulau-pulau dan menjalani aktiviti laut..CM dan kak sopie tak bercadang nak bersnokelling bagai,,kami nak bersantai-santai menikmati keindahan ciptaan tuhan,...oleh itu pakej terbaik yang sesuai untuk kami ialah,,,Ke Phang Ra...atau James Bond Island.Pakej ke sana kami cari waktu pagi kami keluar ke bandar di pandu oleh pemandu tut-tut..hmm pakej kami mungkin agak mahal THB 1500 (RM 150)..anda boleh cari yang lebih murah sekitar THB 800-1000 (RM 80-100)..kami tak mahu pening kepala dan yang penting ia dimiliki oleh company muslim yang menawarkan makanan halal.(Gambar di atas suasana di atas jeti)


Bot mula bergerak meninggalkan jeti...suasana sungguh indah,,dalam bot ada lebih dari 50 orang dari seluruh perusuk dunia.
Kami di bawa dalam boat besar yang selesa,,di sediakan makanan,minuman,buah-buahan yang mencukupi daripada jam 10pagi hingga 5.30 petang,,kiranya seharian..satu pengalaman yang sangat menarik untuk menenang fikiran bersantai,,menghilang keletihan
gambar sebuah boat yang sarat dengan penumpang menyusur pulau-pulau di Phuket
aktiviti pertama kami di bawa menyusuri keluk-keluk pulau dengan canoe,,,yang di bawa oleh pekerja boat yang peramah dan berdedikasi,,satu pengalaman menarik yang belum pernah saya cuba


selesai aktiviti canoe menyusuri pulau,,dan masuk ke dalam cave yang gelap gulita,,,di atas boat kami telah terhidang makanan tengahari yang lazat,,ada siakap 3 rasa,tomyam,sayur campur,,ayam tempura,,dan bermacam2 lagi dan yang penting halalll
Selesai lunch tibalah masanya kami ke Pulau James Bond,,tempat pengambaran filem James Bond,,cantik pulau itu dengan tunggul-tunggul batu yang menjadi identitinya..


Gerai-gerai souvenir disini,,,hampir semua peniaganya wanita muslim yang bertudung,,harganya,,ok jugakkk
menuju dalam cave yang gelap gulita...saya senyap seribu bahasa takutttt...
selepas ke James Bond,,,mereka yang nak berenang diberi peluang berenang,,,

kami di atas canoe,,,melawat laguna yang indah
dalam perjalanan pulang kami di hibur dengan beberapa show dari mat-mat thai ni,,untuk tips mereka
.

6 ulasan:

Azian Elias berkata...

cantikkan Phang Nga Island tu..

afeezz berkata...

ok... nak pi kat sini plak nnt... heheheh

mama ju, berkata...

salam sejahtera,

Seronoknya CM jejalan.
nampak mendamaikan..

Jemari_Suri berkata...

bestnye dpt jenjalan CM...js gak lum sampai...^^

Kak Mahh berkata...

Cantik kan pemandangan pulaunya...

CM berkata...

salam

Azian Elias:..mmg cantik sis

Afeez; jomm

mama ju: moga mama ju pun sampai nanti

Jemari suri:,,insyallah sampaai nanti

Kak mah: yup mengasyikkan

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today