yg sudi bersama cm....

Khamis, Jun 9

Mee Udang Changkat Jering

 Berulangkali dia menyebut `nanti kita makan mee udang yer!!!!!
`...saya bertanya "di Kuala sepetang ker?
setahu saya orang kalau cari mee udang special di situ sajer malah dah masuk TV pun tempat tu....
."tidak!!!!!....katanya
 Kuala Sepetang tak sesedap yg ini,,orang tempatan Perak,,kalau nk cari Mee Udang mereka tak pergi dah Kuala Sepetang mereka datang sini
"...kat ner tu abang?..saya bertanya...
.RESTORAN NUR ZETTY CHANGKAT JERING,,,,
dekat dengan Plaza Tol Changkat Jering...
oohhhh ..saya oriteee ajer org nk melanjaaa ,,kiter hepi ajerr
kiterr pun memang suker makan...


Tempat ini agak mudah dicari...
Cuma 500 meter dari Plaza Tol Changkat Jering ada simpang masuk kiri dalam 100 meter sebelah kiri nampak sign board kecil restoran ni,,
tapi ia bukan di tepi jalan,,ia masuk ke dalam kira-kira 50 meter dr sign board kecilnya di bawah pokok-pokok manggis dan deretan rumah orang kampung.
Agak suprise melihatkan lokasinya pada mulanya,,dalam hati saya ...hmmm tak strategik tempat ni,,kalau orang tak tahu pasti tak jumpa kata hati saya,,,
Suami saya excited membuat order
 2 mangkuk mee udang special dioder..satu mangkuk berharga RM 12
pertama kali saya merasa...wowwwww marbelesssss...
udangnya sangat segar manis dan besar.. u oll kena rasa.....
Nasi goreng udang untuk My boy,,,,
sedapp katanya licin dia makan,
,tak sempat saya nk rasa sebab sibuk dok kopek udang
,,,pandang lg sekali dah habis..yg menariknya Nasi goreng ni cuma berharga
RM 4.50..murahhhh....

Order 10 cucuk sate ayam untuk my girl yg makan cikitt tuu,
,tu pun lum tentu habis,,memang pun..akhirnya saya gak yg kena habiskan,,,tapi sate nya ,,berani saya kata 2kali ganda sedapnya dari HJ Samur Kajang,lembut dan rempahnya berasa...
 kuah kacangnya wowwwww....
lagi satu harga makanan disini sangat berpatutan..tarakkk potong kapla punya harga!!!!


Esoknya saya pulak dok memujuk suami saya untuk pi lagi ke sini menikmati dinner di sini
...perjalanan dari hotel kami di Bukit Merah cuma mengambil masa 25 minit sajer,,,
hmmmm sekadar berkongsi,,untuk geng ke utara boleh lah rasa.........

5 ulasan:

afeezz berkata...

assalamualaikum CM : ok.. nnt kite pi restoren nur zetty sesame yer. CM belanja k...

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

jangan tinggalkan saya
nak itut jugaaaa

Wassalam

alamanda berkata...

salam cm.
betul sedap tu nampak gayanye.
kene cube jgk satu hari nnt.
insyaallah.

manzlie berkata...

salam cikgu mas


woww....udang sajer dia...best tuh....


wasalam

Tanpa Nama berkata...

memang terbaek...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today