yg sudi bersama cm....

Sabtu, Julai 10

Catatan tentang Sotonggg!!!!!


Dalam melayan hujung-hujung World Cup ni... 
CM suka pulak dengar kisah si Paul The Octopus ni atau orang panggil dia Sotong Bomoh,
semua pasukan  yg  kononnya dia ramalkan kalah dah pun bungkus balik kg.
manusia yg obses dengan bola terus menerus mencari si Paul ni,
ada yg menggelarkan Paul ni The New Bookie,,macam-macamkan manusia ni???


Untuk final ni kononnya si Paul pick team Spain,,,
adoyaii dia tak pilih Holand,,
tak kurang juga ada yang naik hangiiinnn dengan sotong sekor ni..
berbagai ancaman yg sotong tak bersalah ni terima,
sampaikan kerajaan Sepanyol berjanji melindungi si Paul ni..
.sian sotong ni,,tu arr tak pasal-pasal masuk campur dalam urusan hidup manusia..

Antara orang yang `hangin` adalah cik abang CM
semua pasukan pilihannya bukan pasukan pilihan sotong hihihihi
katanya kalau Holand kalah malam esok,,
seminggu menu rumah kami adalah sotong,,
Dia akan pi pasar dan penuhkan peti ais dengan sotong,
hahahaha terkekek2 saya gelak
..melihatkan mukanya yang begitu serius memberi ancaman pada sotong tu...


sotong-sotonglahhh,,,
so sebagai tukang masak saya kena bersedia dgn menu dan resepi sotong...
sebab saya rasa sotong akan betull,,,Spain akan menang..lalalala

jomm layan sotong...semua gambar dicopy dr mr google...
                                                - Sambal sotong,,buat pedas-pedas,,hmm yummy  i likeee,,,

sotong goreng tomyam
             sotong goreng tepung

kerabu sotong..

ni resepi apa entahhhh,,,sotong masak kicap agaknya..


ok bang cukup 5 menu....
geram-geram jugakk...adik disini mengingatkan
sotong tu sejenis makanan high colestrol
makan selalu tak baik...nanti ditakuti miss gout datang bermanja..
saya jugakkkkk yg susah...

betulkannnnnn!!!!!

13 ulasan:

ummu_hanis berkata...

salam cm,
wahhhh....
besh la menu minggu depan.
jgn lupe sotong sumbat.
ahaksss.

rezeki berkata...

salam cm

hehehehe

pak abun jr. dh ramal, spain menang punya , kalau betul nanti ada pulak pak abun jr. kena jadi lauk

lauk asam pedas babun or kari babun or babun masak kicap or babun 3 rasa or babun paprik heheheheheh

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

hehehe...ketupat sotong ada tak? kak nab suka yang terengganu punyer resepi..

n@jwamz berkata...

ooWWhh cedap2!!
laparnyew sotong!!ahaha

roslaini saad berkata...

salam...
Hahahaha....lucu pulak rasanya.. manusia yang melihat nasib, si sotong yang jadi mangsa... nasib baik sotong sedap juga jadi juadah...tapi kalau hari-hari makan boring juga kan...

sup sotong pun sedap juga kan..!!!

sonata anak kancil berkata...

sedap sambal sotong!

afeezz berkata...

salam kak mas : sy pon geram ngan si paul tu... pasukan saya kalah plak... dems...

Kak Sidah berkata...

salam cm,

sotong menang lagi..makan sotong la seminggu..

manzlie berkata...

salam cikgu mas

woww masak menu sotong hantar kat sini sikit....

lapporrr pulak....


waslam

Nani berkata...

Salam perkenalan...ketawa sy bila baca N3 CM kali ni...nmpak gaya harga sotong naik lagi lee...sy pulak suka mkn kerabu sotong n sotong goreng tepung...abisslah...lari budget..

Rahmat Ilahi berkata...

Salam CM,

Buat pertama kali singgah di ladang strawberry mu.. sebab teruja sgt tengok menu sotong terutama kerabu sotong, mak aji selalu gak buat tuh...

Jgn caya dengan ramalan tu semua boleh bw syirik...
tu ume skebetulan jer, sotong tu bukan ada otak & akal pun kan...

Wassalam.

boxhousestudio berkata...

salam cm

boleh tak jangan mengodah...ha ha ha

mengodah ngan sotong-sotong tu...BHS hantu sotong...ha ha ha...bai mai du ke tiga pinggan boleh...?...adoi lapor nya ni...

shaliza berkata...

salam perkenalan cikgu...
tertarik ngn n3 ni sb saya juga gemar sotong goreng kunyit, gambo last tu bukan sotong kicap,tapi ketupat sotong. Org kelantan biasa ngn ketupat sotong tu.

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today