yg sudi bersama cm....

Sabtu, April 19

Bercuti di Bukit Tinggi dan Padang Sumatera Indonesi


Gambar kami tengah makan nasi Padang di Bukit Tinggi menjadi gambar utama tajuk kali ini....Aduh lama dah tak update blog..walaupun ada beberapa lg nota kembara yang masih belum sempat dikongsi..nota kembara ke bukit tinggi dan padang Indonesia. Peercutian di medan ,brastagi dan pulau samosir dan yang terbaru percutian di gunung bromo dan kota surabaya..masa dan kesibukan menghadkan aktiviti cm di blog..ok hari ni cm nk mengimbau kembara cm di Bukit Tinggi dan Padang Sumatera pada 13 September hingga 16 September 2013 yang lalu bersama kawan2 satu sekolah bawah anjuran Kelab Guru..kos pun agak murah dengan hanya berharga rm1000..ok lah kan..semua diuruskan hanya perlu bawa duit shopping..jom lah layan gambar..bukit tinggi ni cantik viewnya..dan seronok bershopping kain2 sulam yg superb dan gojes ..saya bershopping sakan disini dan amat berpuas hati dengan kualiti kain sulam di bukit tinggi ..berbanding dengan di Bandung saya rasa sulaman disini lebih cantik dan halus..nanti kita cerita tentang shopping kain yer hari ni kita layan view
keindahan kawasan desa dan sawah padi umpama lukisan
Tasik Melinjau.. kalau tak silap lah dah lupa..viewnya bagai kita berada di atas awan Subhanallahh cantiknya..walaupun perjalanan lengkang bengkok tapi hasilnya Allahuakhbar cantiknya..tak hairan Pak Hamka mampu jadi orang yang kreatif dan puitis kerana tanah kelahirannya sgt indah..ralit menyaksikan keindahan ciptaan Allah
 Istana Pagar Ruyong yang tersergam indah menjadi kebanggan masyarakat Minang disini..yg kebanyakkanya memang orang Minang
Anak2 saya berpeluang bergaya dengan persalinan ala pengantin minangkabau yang boleh disewa dengan harga yang murah di Istana Pagar Ruyong

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today