yg sudi bersama cm....

Isnin, Mei 28

Bercuti di Bukit Merah Lake Town Resort


Cuti sekolah semester kedua datang lagi,tapi kali ini kami tak ke mana-mana sebab ada kenduri di kampung.Sekadar mengingati percutian dengan anak-anak dan en hubby pada cuti yang lepas dan sebagai rujukan kalau ada kekawan nak bawa anak ke sana.Pada CM Bukit Merah Lake Town ni tak kurang menariknya,tempatnya cantik ,dekat dengan highway dan makanan di sana harga masih terkawal dan banyak pilihan di gerai-gerai luar taman,cafe di dalam taman tema pun harganya masih boleh buat kita tersenyumm...kami dapat pakej murah masa beli di MATTA FAIR... 3 hari 2 malam hotel cuma rm 200 jerr,,,,pas tu kami dapat jugak pakej ke Orang Utan Island dan wet world dengan harga yg murah,so kalau nk jimat tapi percutian still best dan selesa rajin-rajin pi sekondeng pakej di Matta fair ,kena gigih mencari walaupun orang sangat ramai......
 My girl berpossing depan Taman Tema,dalam tu ada gerai-gerai jualan kraftangan,souvenir,massage booth dan macam-macam lagi
    Hari kedua anak-anak layan tengok binatang,ada rusa ada rabbit,ada ular sawa.ada pertunjukkan haiwan dan macam-macam lagilah kt situ,,,nama tempat ni lupa lah tapi kt dalam taman tu lah,,,anak-anak i sangat enjoy..

  ni tempat mama pulak....sementara hubby melayan anak kt swimming pool di hotel pagi sebelum check out ,,i dah buat appointment nk sental-sental badan,,hmmm spa ni memang cantik viewnyerr,,,,tapi servisnya i bagi 3 bintang jer lahh,,,best lagi atas rumah kedai kt pekan rumah i ni,,,hihiihihi
 mama dan anak-anak yg disayangi,,hubby pemalu tak suka interpremmm...
 ok masa untuk beremdammm sampai lebamm....
 anak-anak ai selagi tak kecut,biru n lebam takkan naik ,,penat woo melayan budak mandiii

ni harga untuk panduan tuan-puan 
Bersedia untuk menaiki boat ke pulau orang utan....kat situ ada beberapa ekor orang utan dari mak,bapak,kakak ,abang adik,,,ada sekor tu status bapak kot nama dia mike,,,dia ada 2 bini loor...kira poligami lah tuuu,,ada klinik orang utan...dan berbagai information tentang dunia orang utan disini.

ok kami dah nak checkout,,3 hari 2 malam yg indahh...
pas tu abah nak bawak pi Changkat Jering makan Mee Udang...Mee Udang Zetty namanya best woooo...
Bulan Jun nanti kami akan datang Perak lagi kali ni nak melawat tempat-tempat bersejarah,,,,kena tahu sejarah jugak sebab kami anak cikgu sejarahhh...hihihi

SELAMAT BERCUTI KAWAN-KAWAN YARRRR.......


Sabtu, Mei 26

Meraikan Hari Guru di Islamic SteakHouse BB Bangi

Meraikan diri sendiri dan kawan-kawan pada hari guru yang lepas,
hmmmm...boleh tahan jugak restoran ni,,anda boleh cari tempat ni di Section 8 Bandar Baru Bangi
Harganya agak berpatutan dengan servis dan rasanya yang lumayan..Kebetulan salah seorang pekerja restoran ni anak murid kami ,so kami dapat harga istimewa....dan beberapa hidangan percuma kerana hari itu hari guru......macihhhhh...
                                     ni nama kedainya....
                                         minuman cikgu-cikgu ni....
                                               dessert free ok,,,...
di hadapan restoran..
                                                         cheese cake
                                                       fish n chip
                                                   Spaghetti gamberi arabiata
                                                  beef steak
Seafood chowder in boulla bread

Alhamdulillahhh,,,,hidup ini sentiasa indah....

Ahad, Mei 13

Sarawak River Cruise,,,,Sepetang yang nyaman....

CM sangat suka naik cruise,,ke mana CM pergi bercuti kalau ada rezeki lebih CM mesti naik cruise,takat ni CM dah naik,Putrajaya Cruise,Danga Bai Cruise,dan beberapa lagi yg CM tak ingat arr.So percutian di Kuching baru ni CM tak lepas peluang meneroka Sungai Serawak dengan Cruise,Bayarannya RM60 seorang ,ada yg kata mahal tapi bagi CM ia agak berbaloi,,dengan servise yang diberi.Kalau beli tiket seawal pukul 3,,anda boleh dapat harga diskaun iaitu cuma RM 55.

                                   Cruise akan mula belayar jam 5.30 petang hingga pukul 7.30mlm
                                   restoran yang terdapat dalam cruise,,
                                     bangunan majlis undangan negeri yang kelihatan indah
                                Astana,,,tempat tinggal TYT Sarawak.....
                                      Bangunan bersejarah yang terdapat di tepi sungai sarawak
                                 my BFF,,teman travelku,,,,kakngah si panda comel
                                  cam datin,,,bila dia berehat dari menoreh katanya,,,depan tu kek lapis
          Sepanjang perjalanan CM rasa sungguh reliks,,,angin sepoi-sepoi bahasa
                                      sambil merenung warna jingga di kaki langit amat mengasyikkan...
                                saat yang saya tunggu merenung indahnya matahari terbenam

                                  ada pertunjukkan tarian kebudayaan setelah 
setengah jam kita berlayar
                                 Kak ngah n me....tahun depan kemana pulak kami nak pergi yar???
                                obersea kot???moga Allah lapangkan rezeki kami...
  Sayang Sarawak sungainya sempit,

Berbuah nenas lamun-lamunan;
Hendakku bawa perahuku sempit,
Tinggallah emas tinggal junjungan.


Jumaat, Mei 4

Jalan-Jalan Cari Makan di Kuching

CM baru pulang dr bercuti di Kuching dari 28-1 Mei yg lalu.Bagi CM Kuching juga satu destinasi percutian yg menarik.Aneka makanan yg unik benar-benar menambat selera.Tourist guide kami bijak mengatur agenda makan-makan,,,di samping teman yang juga bijak mencari port makan yang menarik,,tapi maaflah detail tentang restoran di mana kami makan tak dapat disertakan,,tak sempat amik nota dan alamat...


                                         telur asin goreng di kopi o conner
                                               telur padi di kopi o conner
                                                   asam kelubi di pasar sarikin
                                             buah nona di pasar sarikin
                                         set lunch yang sedapppp dan murah di Dayang Food Pasar santok
                                              umai dari udang yg segarrr
                                                    ikan bakar dengan cencalok pun ada di kuching
                                              nama gerai yg unik di kg boyan,,seberang sungai
                                                  rojak sotong yg agak manis
                                               ikan bawal segar di goreng garing bersama set nasi yang di panggil nasi  
                                            lelapan sebagai dinner kami
                                              lupa lak nama nasi goreng ni tapi dimakan bersama hirisan daging goreng

                                         cekodok bawang yg marvellos dan ranggup di waterfront kuching
                                                laksa serawak yg sangat sedapppp
                                                   the best laksa in the town di mom laksa
                                                    3 layer tea,,,di damai central di damai sentubung
                                                    kari ikan sarawak style.,,sedapppp
                                               foood court di damai central,,,tepi pantaiii


                                             nak datang lagi ke kuching ni sebab nak makannnnnn,,,,,,,,,

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today