yg sudi bersama cm....

Rabu, Julai 21

Jagalah Hati



Jagalah hati jangan kau kotori


Jagalah hati lentera hidup ini

Jagalah hati jangan kau nodai

Jagalah hati cahaya illahi



Bila hati kian bersih, pikiran pun kian jernih

Semangat hidup kan gigih, prestasi mudah diraih

Namun bila hati busuk, pikiran jahat merasuk

Ahlak kian terpuruk, jadi mahluk terkutuk



Bila hati kian suci, tak ada yang tersakiti

Pribadi menawan hati, ciri mukmin sejati

Namun bila hati keruh, batin selalu gemuruh

Seakan dikejar musuh, dengan Allah kian jauh



Bila hati kian lapang, hidup sempit tetap senang

Walau kesulitan datang, dihadapi dengan tenang

Tapi bila hati sempit, segalanya makin rumit

Seakan hidup terhimpit, lahir batin terasa sakit

Jagalah Hati

Jumaat, Julai 16

Kau datang Ketika Duka...


Tahajud Cinta...
Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga


Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga


Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan


Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci


Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga


Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu
Kau datang ketika duka


dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga


Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga


ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud

Sabtu, Julai 10

Catatan tentang Sotonggg!!!!!


Dalam melayan hujung-hujung World Cup ni... 
CM suka pulak dengar kisah si Paul The Octopus ni atau orang panggil dia Sotong Bomoh,
semua pasukan  yg  kononnya dia ramalkan kalah dah pun bungkus balik kg.
manusia yg obses dengan bola terus menerus mencari si Paul ni,
ada yg menggelarkan Paul ni The New Bookie,,macam-macamkan manusia ni???


Untuk final ni kononnya si Paul pick team Spain,,,
adoyaii dia tak pilih Holand,,
tak kurang juga ada yang naik hangiiinnn dengan sotong sekor ni..
berbagai ancaman yg sotong tak bersalah ni terima,
sampaikan kerajaan Sepanyol berjanji melindungi si Paul ni..
.sian sotong ni,,tu arr tak pasal-pasal masuk campur dalam urusan hidup manusia..

Antara orang yang `hangin` adalah cik abang CM
semua pasukan pilihannya bukan pasukan pilihan sotong hihihihi
katanya kalau Holand kalah malam esok,,
seminggu menu rumah kami adalah sotong,,
Dia akan pi pasar dan penuhkan peti ais dengan sotong,
hahahaha terkekek2 saya gelak
..melihatkan mukanya yang begitu serius memberi ancaman pada sotong tu...


sotong-sotonglahhh,,,
so sebagai tukang masak saya kena bersedia dgn menu dan resepi sotong...
sebab saya rasa sotong akan betull,,,Spain akan menang..lalalala

jomm layan sotong...semua gambar dicopy dr mr google...
                                                - Sambal sotong,,buat pedas-pedas,,hmm yummy  i likeee,,,

sotong goreng tomyam
             sotong goreng tepung

kerabu sotong..

ni resepi apa entahhhh,,,sotong masak kicap agaknya..


ok bang cukup 5 menu....
geram-geram jugakk...adik disini mengingatkan
sotong tu sejenis makanan high colestrol
makan selalu tak baik...nanti ditakuti miss gout datang bermanja..
saya jugakkkkk yg susah...

betulkannnnnn!!!!!

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today